Style by Fati

Vilka är Style By Fati?

Style by Fati skapades av Mr. Fati själv för ungefär 20 år sedan.
Då hade han sin första butik i hemlandet Guinea-Bissau och hade den populäraste butiken på hela gatan. Folk samlades och åt färsk frukt, provade kläder och minglade. En underbar tropisk vibe som vi vill dela med oss av till alla våra kunder!

Bissau's unika kultur


Vi främjar västafrikansk kultur och kreativitet och visar den för de delar av världen som sällan exponeras för dess briljans. Kanske är det just det som kan göra skillnad i världen, genom att vi lär oss om den fantastiska diversitet som finns här på jorden vi delar tillsammans.

Style by Fati är idag ett familjedrivet företag med fysisk butik i Högdalen centrum inne hos Marketplace STHLM.
Vi säljer även på festivaler såsom Öland Roots, Uppsala Reggae Festival, Nytorgsfestivalen mm. och håller i workshops.

Klädernas ursprung


Än idag hämtar vi kläder från byn hemma i Guinea-Bissau och reser runt västafrika för att välja ut kläder för våra kollektioner.
Vi känner de som syr kläderna och gillar att gynna den lokala marknaden och skapa goda arbetsmöjligheter för de vi handlar från.


100% bomull

Vi tar ansvar för vårt klimatavtryck och säljer endast våra traditionella kläder i rent premium bomullstyg, för en plastfri framtida värld.

Mer info om våra tyger hittar du här.

One love, one people

Vi bidrar i kampen för Afrikaners lika rättigheter i samhället och medlar för en förenad värld. Vi stödjer organisationer som jobbar hårt för detta. Det går att läsa mer om detta på vår blogg.

Direct trade

Hantverken skapas i Fati's hemby Djabicunda (vi utmanar dig att hitta byn i Google Maps).

Vi köper varorna direkt av den som sytt och säljer vidare i vår butik. På så sätt stödjer vi lokalekonomin och direkt våra vänner och familj i Guinea Bissau. 

Kvalitetsförsäkran


Stycken är de viktigaste byggstenarna för hemsidor. För att ändra innehållet i denna text dubbelklickar du bara här eller klickar på Redigera text. Du kan också ändra stilen här. Om du drar texten flyttas stycket på sidan. Ett stycke kan vara tillräckligt för att presentera ditt projekt. Om det blir för långt kan du dela upp texten i flera stycken. En lång text är perfekt för att förklara vad som är unikt med din hemsida.


Stycken är de viktigaste byggstenarna för hemsidor. För att ändra innehållet i denna text dubbelklickar du bara här eller klickar på Redigera text. Du kan också ändra stilen här.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera